
Barnefortellinger med Elise Seip Tønnessen
Failed to add items
Add to Cart failed.
Add to Wish List failed.
Remove from wishlist failed.
Adding to library failed
Follow podcast failed
Unfollow podcast failed
-
Narrated by:
-
By:
About this listen
Hvorfor følger så mange eventyr og barnefortellinger det samme spenningsmønsteret? I denne episoden dykker vi ned i hjem-borte-hjem-strukturen og utforsker hvordan den kommer til uttrykk i fortellinger for barn og unge på tvers av medieformat. Vi snakker om eventyret om Rødhette og Ulven, bildeboka Skylappjenta av Iram Haq, Mummitrollet av Tove Jansson, en mummitrollet-app, og barn-tv programmet Sesam Stasjon. Vi utforsker tekstene i samtale med professor emerita Elise Seip Tønnessen, som hjelper oss å forstå hvorfor dette mønsteret fenger oss – både som barn og voksne.
Hva er egentlig litteratur? Hvorfor leser vi den? Finnes det universelle mønstre som går igjen på tvers av tid og sted? Hvorfor det er interessant å se på litteraturen i et bredere perspektiv enn bare enkeltverk og forfatterskap? Disse og flere spørsmål utforskes i «Litteraturens mønstre»: en podkast om tendenser, temaer og troper i litteraturen.
Gjennom samtaler med litteraturforskere fra Universitetet i Agder (UiA) og fra andre universiteter retter litteraturstipendiatene Oda Sagebakken Slotnes og Helle Marie Vatne et skråblikk mot de mønstrene som har etablert seg i litteraturen – både i samtiden, og gjennom litteraturhistorien. Podkasten retter seg mot litteraturinteresserte, studenter og det litteraturvitenskapelige fagmiljøet.