• Estrenar una òpera al Liceu quan vens de la perifèria: la història de Marta Pazos
    Oct 31 2024
    Marta Pazos és una de les artistes més influents de l'avantguarda escènica europea actual. És gallega, feminista i en 25 anys de carrera ha fet d'actriu, de directora de teatre i òpera, d'escenògrafa, de dramaturga i de pintora. Una artista sense límits que desafia totes les etiquetes i trenca motlles. Fins al 3 de novembre a la Fundació Brossa de Barcelona, la performance "Astral". També descobrim com es va viure des de dins l'episodi del petó no consentit de Rubiales, amb Joanna Pardos, directora del documental "Se acabó".
    Show more Show less
    51 mins
  • El masclisme a la política: "Els agressors estan restaurats i nosaltres hem plegat"
    Oct 30 2024
    El cas Errejón ha destapat la caixa dels trons i ha fet evident que a les esquerres també hi ha violència masclista. Què passa quan el teu company de files és un agressor? En parlem amb les exdiputades Jenn Díaz i Mireia Boya, i entrevistem Silvia Grav, que ha denunciat per assetjament sexual el director de sèries com "Merlí" o "Ni una más", Eduard Cortés.
    Show more Show less
    50 mins
  • "Sou unes exagerades!": el biaix de gènere a la medicina
    Oct 29 2024
    Un dels llocs on les dones se senten insegures i qüestionades és la consulta del metge. Encara que sembli molt antic, la mirada masculina encara domina l'àmbit de la salut. Com es viu tot això als hospitals i quines conseqüències té en la salut de les dones? En parlem amb la neuròloga Raquel Sánchez-Valle, l'especialista en medicina interna Blanca Coll-Vivent i la matemàtica Anna Julià. I acabem amb la crítica de cinema Alba Laguna, que ens recomana dues estrenes que tenen a veure amb la salut mental.
    Show more Show less
    51 mins
  • El dèficit masculí: "El mercat està fatal, nena"
    Oct 28 2024
    Un terç de les dones hetereosexuals amb estudis superiors no trobaran una parella home del seu mateix nivell educatiu, ni amb els seus mateixos valors de gènere. No ho diem nosaltres, ho diu el Centre d'Estudis Demogràfics. Parlem de l'anomenat "dèficit masculí" amb dones de diferents generacions que busquen parella però no en troben, i hi posem context amb la sociòloga Maike Van Damme i l'antropòloga Bruna Àlvarez.
    Show more Show less
    51 mins
  • La importància de tenir amigues quan et fas gran: "M'han donat la vida!"
    Oct 24 2024
    Hi ha gent que creu que fer-se gran és tornar-se una persona avorrida, trista i sola. Però aquesta és només una idea sobre la vellesa. Desmuntem tòpics sobre aquesta etapa de la vida amb un grup d'amigues i amb la patrona d'Amics de la Gent Gran, Montse Celdrán. Abans, valorem la dimissió d'Íñigo Errejón després de les acusasions d'assetjament sexual amb l'exdiputada de Podem Mar Garcia Puig.
    Show more Show less
    51 mins
  • Més dones que mai fent cinema: i ara què?
    Oct 23 2024
    Al cinema que es fa avui hi ha més dones que mai i això no és només una qüestió de quotes, com es pensen alguns, sinó un altra mirada, unes altres històries i riquesa audiovisual per a tothom. Quins reptes queden pendents? Ho analitzem des del Festival Filmets de Badalona amb les directores Sandra Reina, Raquel Fernández, Marta Bayarri i Anna Petrus. Oye Sherman hi posa un toc d'humor i l'analista cultural Estela Ortiz fa la ressenya de la pel·lícula de què tothom parla, "La sustancia". També connectem amb la periodista Leticia Fuentes, que ens porta l'última hora del judici de Gisèle Pelicot, des d'Avinyó.
    Show more Show less
    1 hr and 2 mins
  • Tarta Relena: "Vam demanar que ens tiressin les cartes abans de fer el disc"
    Oct 22 2024
    El nou disc de les Tarta Relena té un nom molt senzill però molt evocador: "És pregunta". I les respostes poden ser moltes perquè el disc està ple de misteris que descobrirem al programa d'avui. I amb l'Olga Ábalos i la Marta Pallarès repassem el cartell del Festival In-edit i anotem les millors propostes en femení.
    Show more Show less
    1 hr
  • Claudia Rodríguez, la veu de les travestis
    Oct 21 2024
    Els anys 80 i 90 "travesti" era sinònim d'home que es vestia amb roba de dona i es dedicava a l'espectacle o a la prostitució... És un terme que es va quedar antic però encara n'hi ha molts que el reivindiquen, com Claudia Rodríguez, que acaba de publicar el seu primer llibre, "Cuerpos para odiar". Anem fins a una escola de burlesque i descobrim el poder d'aquest art, que ajuda moltes dones a sentir-se fortes, acompanyades i estimar-se millor a si mateixes. I amb l'Elisenda Pineda tornem a la perruqueria i ens preguntem: ja no es festeja com abans?
    Show more Show less
    51 mins